DKS: Teltmøter om tvil og tro (GRO4, GRO5)

 

Billedvev/installasjon med trerammer som står på et gulv. Blå bakgrunnsfarge. Fotografi. - Klikk for stort bilde Vebjørg Hagene Thoe

Installasjonen «Det aller helligste er utgangspunktet for prosjektet som inviterer elevene til refleksjon rundt tvil og tro.

 

Dato
21. mars 2023
Tid
10:00 - 12:00
Sted
Sjøvegan vgs - Auditorium

«Det aller helligste» er et verk laget av billedkunstner Vebjørg Hagene Thoe, som selv er formidler for Teltmøter om tvil og tro.

«Det aller helligste» er et lite rom på 3 x 3 x 2 m laget av tekstiler, der forsiden er en klassisk billedvev med symboler fra mange religioner, og der sidene består av fotografier av mennesker på silke. Inni rommet er en skammel med bøker fra flere livssyn, også håndskrevne bønnebøker fra kunstnernes egen ungdomstid.

Vebjørg Hagene Thoe har kombinert tradisjonsrike hellige rom i verket «Det aller helligste»; Tabernaklet til jødene, og Kabaen til muslimene. I rommet er det et lydverk som er en blanding av bønnerop, klokker og klagesanger, laget av kunstneren Trygve Luktvasslimo.

Hun forteller: «Som misjonærbarn opplevde jeg kravet om å ha den rette troen, og protesterer mot det».

Formålet med å vise ungdommene installasjonen er å vekke deres interesse for å snakke om livssyn, der kunstneren reflekterer sammen med dem om toleranse og respekt for annerledes tenkende. 

Deltakende klasser: GRO4 og GRO5

Les mer om hendelsen her

Til toppen