DKS: Generasjon Utøya (2BUA)

Det er sommer og feriestemning i Oslo, fredag 22. juli 2011. Stille gater preger bybildet i hovedstaden. 15:25 rammer en kraftig eksplosjon regjeringskvartalet. På nyhetene hører vi om en bombe som har eksplodert, og en mulig terrorhandling. På Utøya arrangerer Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, (AUF), sommerleir.

Dato
31. mai 2023
Tid
9:15 - 11:15
Sted
Sjøvegan vgs - Auditorium
Fire unge kvinner mot en lys blå himmel-bakgrunn. I nederste del av bildet ser man ei grønn, skogkledd øy. Tekst midt på bildet: Generation Utøya. Bildemontasje.  - Klikk for stort bilde Fenris film

På øya befinner det seg 564 mennesker, de fleste barn og unge, som er et direkte mål for terroristen Anders Behring Breivik.

Ina, Kamzy, Renate og Line befinner seg på ulike steder av øya når terroristen jakter på dem denne mørke, regntunge sommerdagen.

De nekter å la seg skyte til taushet og representerer en generasjon politikere som tør å drømme om og kjempe for en bedre framtid. De unge politikerne opplevde å bli dødelig såret, eller de så sine venner og kjæreste bli drept. Felles for dem alle er at de er tvunget til å bearbeide det som skjedde, og har valgt å jobbe aktivt videre for det de tror på. De kjemper videre ikke bare på vegne av seg selv, men på vegne av en hel ungdomsgenerasjon, samtidig som de gir håp til et helt land og folk.

Filmen følges av regissør og en av ungdommene som var på Utøya under angrepet.

Følgende klasser deltar: 2BUA

Les mer om produksjonen i denne lenken

Til toppen