AVLYST! - DKS: TIFF Turné - The Grizzlies

Seks unge mennesker står samlet i lett snøvær. Fotografi. - Klikk for stort bilde Canada 2018
 

Denne forestillingen er avlyst!

Den sanne historien om hvordan ballspillet lacrosse endret livene til en gjeng tenåringer i et lite urfolkssamfunn i Nord-Canada.

Dato
30. september 2021
Tid
9:00 - 11:10
Sted
Sjøvegan videregående skole

I spillefilmen The Grizzlies forteller Miranda de Pencier med humor og innsikt den sanne historien om hvordan ballspillet lacrosse endret livene til en gjeng tenåringer i et lite urfolkssamfunn i Nord-Canada.

Russ Sheppeard er en nyutdannet lærer som på jakt etter jobb ender opp i Kugluktuk, en by lengre nord enn han noen gang før har vært. Uforberedt og uopplyst om byens skremmende statistikk som innehaver av Nord-Amerikas høyeste tall for selvmord blir han overveldet over de utallige utfordringene byens unge befolkning møter hver dag. I et forsøk på å engasjere og motivere sine elever starter han et skoleprogram for idretten lacrosse. Programmet blir møtt med skepsis og ydmykelse i starten, men sakte begynner studentene å la seg smitte av lærerens hardnakkede engasjement og etter hvert har de nok spillere til å danne sitt eget lag: The Grizzlies.

The Grizzlies er en hjertevarm og rørende film om kraften, sjelen og lederskapet hos unge inuitter, som fortsetter å kjempe selv under ubegripelig press og omstendigheter. 

Dette er en film med tøff tematikk det er derfor viktig at lærere og elever er godt forberedt. Helsesøster bør informeres i forkant av besøket og være tilgjengelig.

Tilbudet gis til følgende klasser: 2BUA

Til toppen