DKS: Bare en våt munn

Kvinnelig scenekunstner holder en håndvifte. Hun er opplyst av et grønt scenelys. Fotografi. - Klikk for stort bilde Trond Sverre Kristiansen/Kristiansen Visjon Bare en våt munn er en dokumentarisk teaterforestilling, der utøverne undersøker den vestlige kulturens ideer om kvinnelighet.

Dato
19. oktober 2021
Tid
13:00 - 14:10
Sted
Sjøvegan videregående skole

Materialet er et tjuetalls rå og ærlige dybdeintervjuer med kvinner i ulike aldre og med forskjellig bakgrunn. Forestillingen rammes inn av selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer.

Hva finnes bak vår egen iscenesettelse av oss selv? Hva ligger i historiene vi aldri forteller? Historiene om seksualitet, kropp, skam og maktspill.

Forestillingen går rett inn i en debatt og undersøkelse av blant annet kvinnelig seksualitet, der kropp og seksualitet har blitt et forhandlingskort som brukes for å få handlingsrom.

I forestillingen trer publikum inn i et "kvinnelighetsunivers" der klisjeene er tatt ut i det ekstreme. De to skuespillerne iscenesetter seg selv som gudinner – sterke, seksuelt frigjorte, behagfulle, omsorgsfulle og moderlige. Hva kreves og hva slags makt og privilegier får vi gjennom å gå i møte med den heteronormative vestlige kulturens kvinneideal?

«... Dette var sykt sterkt. Er det sant at det er ekte intervjuer?...» Vgs-elev

Tilbudet gis til disse klassene: 2STA, 2ITA, 2IKT, 2BUA og 2HEA

Til toppen