DKS: Bygdehomo

En skjeggete mann med fargerik hatt på seg ser opp mot himmelen. Fotografi. - Klikk for stort bilde Julie Lunde Lillesæter I den internasjonalt prisbelønte kortdokumentaren Bygdehomo (20 min) møter vi folk med konfliktfylte og veldig ulike perspektiver og livssyn. Kristenfundamentalister kræsjer med homobevegelsen i en liten bygd på Vestlandet.

Dato
13. januar 2022
Tid
9:00 - 10:00
Sted
Sjøvegan videregående skole

En lokal menighet protesterer høylytt når den lille vestlandsbygda Volda arrangerer Norges første Bygdepride. Vi møter 52 år gamle Bjørn-Tore som flyttet fra Volda for å leve friere som homofil i storbyen. Nå vender han tilbake til hjembygda for delta i Pride, og han har blandede følelser for det å skulle gå i parade i bygda han har opplevd mange fordommer.

I filmen møter vi mennesker fra både skeive og religiøse miljøer, alle med ulike perspektiver og følelser knyttet til Bygdepride. Hvilket ansvar har filmskaperen i møte med dette, og er det i det hele tatt mulig å formidle disse motstridende perspektivene på en objektiv måte?

De fleste unge har i dag fri tilgang til internett, og med det tilgang til enorme mengder informasjon om en til tider svært forvirrende verden, med innholdsmarkedsføring, fake news og økende mistro til main stream media. Det å forstå at all informasjon – det være seg en nyhetsartikkel, en dokumentar eller et Facebook-innlegg – har en avsender med et motiv, er i dag kanskje viktigere enn noen gang.

Opplegget berører temaer som ytringsfrihet, kildekritikk, subjektivitet, objektivitet, mediekritikk, fake news, formidling, historieforståelse, virkemidler i dokumentar, skeives rettigheter, trosfrihet, kristendom, livssyn og etikk.

Tilbudet gis til følgende klasser: 3STA

Til toppen