DKS: Virkelig (skolekonsert)

Tre menn står foran en mur, i bakgrunnen ser vi murbygninger i en by. Fotografi. - Klikk for stort bilde Jørgen Nordby Denne skolekonserten består av tre utøvere - to musikere og én lydtekniker. Fremføringene skal presentere låtmaterialet til Virkelig i duo-format, der formålet er å skape en unik og nedstrippet konsertopplevelse, som ønsker å motivere ungdom til å spille i band og skrive egen musikk.

Dato
8. februar 2022
Tid
11:00 - 11:45
Sted
Salangen kulturhus

Virkelig er et band fra Bodø som ble startet opp i juni 2014, men først bemerket seg  på nasjonalt nivå med debutalbumet sitt "Lykke til i livet", som ble gitt ut august 2018. Høsten 2018 gjestet bandet Lindmo, og ble i tillegg nominert til årets nykommer under P3 Gull. Den samme høsten var Virkelig på sin første av tre skoleturnéer, og nå er bandet aktuell med sitt andre album, "Lengsel blir til gjemsel".

En låt er ofte et stykke musikk som har gått gjennom mange ulike faser før den gis ut og presenteres for verden, og gjennom denne reisen gjøres det normalt mange produksjonsgrep og lydestetiske endringer. Som ungdom med fasinasjon for musikk, er det nødvendigvis ikke så enkelt å vite hvordan man skal komme i gang med låtskriving og produksjon av eget låtmateriale. Denne DKS-produksjonen tar sikte på å belyse hvordan vår musikk ble skrevet, og forhåpentligvis motivere ungdom til å skrive egen musikk.

Ideen med produksjonen er at Tobias og Sondre fra bandet skal spille låtene sine nedstrippet i et duo-format, som innebærer to gitarer og muligens en synth, der formålet er å vise frem låtene slik de opprinnelig ble laget. Fremførelsen skal sette lys på låtskriverfaget i form av tekst og melodi, samtidig som populærmusikk på ens egen dialekt er et sentralt moment i formidlingen. Med denne produksjonen har vi som mål å inspirere ungdom til å spille i band gjennom å snakke om sosialt samhold, opplevelser og kreativ utfoldelse.

Tilbudet gis til følgende klasser:
kl. 11:00 - 11:45 2STA, 2ITA, 2IKT, 2HEA, 2BUA og 3PÅB
kl. 12:30 - 13:15 1TIF, 1STA, 1SSR, 1ITM, 1IB, 1HOA og 3STA

Til toppen