Kurs i livreddende førstehjelp

En dame øver på førstehjelp ved å utføre hjertekompresjon på en øvingsdukke.  - Klikk for stort bilde Gulli Ovesen Alle ansatte ved skolen har i løpet av mandag og tirsdag i denne uka gjennomført opplæring i livreddende førstehjelp.

Det er avgjørende å iverksette livreddende førstehjelpstiltak tidlig for å redde liv eller begrense konsekvensene av alvorlig sykdom eller skade. Livreddende førstehjelp er kombinasjonen av kunnskap og ferdighet, evnen til å vite hva som bør gjøres i en gitt situasjon kombinert med viljen til faktisk å gjøre det, raskt, trygt og effektivt. Det kan synes krevende å hjelpe i kritiske situasjoner. Gjør det likevel. Nøl ikke, men ta ansvar. Noen får leve videre, ganske normale liv, som ellers ville omkommet, om ikke noe hjalp til. (Kilde: Røde Kors grunnkurs I – Førstehjelp)

Skolen allierte seg med to proffe instruktører fra HanDa Førstehjelp, Joachim Danielsen og Jonas Hansen. De har i to dager nå instruert alle ansatte i hvordan de best mulig kan gjøre slike tiltak.

Vi har lært om ABCD-regelen:

A - airway/luftveier

B - breathing/åndedrett/pust

C - circulation/sirkulasjon/blodomløp

D – disability/bevissthet


Vi har også lært om å stanse større blødninger, legge pasienten i stabilt sideleie og hindre at denne fryser, og selvsagt at man ringer medisinsk nødtelefon 1-1-3.

I tillegg har alle øvd på hjerte-/lungeredning (HLR), her brukte vi øvingsdukker tilkoplet datamaskin, slik at alle fikk tilbakemelding på utøvelsen. Til slutt øvde vi også med hjertestarter. Skolen har også skaffet seg en egen hjertestarter. Den er registrert i hjertestarterregisteret, slik at man kan finne hvor den er via www.113.no eller ved hjelp av appen Hjelp 113. Det er anbefalt at man laster ned denne appen til telefonen sin, så er det enklere for nødsentralen å se hvor man ringer fra ved et nødstilfelle.

To menn står bak en øvingsdukke for førstehjelp. På stolen står to hjertestartere.  - Klikk for stort bilde Gulli Ovesen Deltakerne var både svette og fornøyde etterpå, og veldig glade for å ha fått gjennomgått kurset. Alle deltakerne fikk også utdelt boka Røde Kors grunnkurs I – Førstehjelp.

Instruktører for kurset var Joachim Danielsen og Jonas Hansen. Skolen takker instruktørene for et flott og meget nyttig kurs.

Se flere bilder fra kurset i bildekarusellen nedenfor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under ser du flere bilder fra kurset. Trykk på bildet så kommer visningen opp.

Til toppen