Norske polititropper i Sverige

Person står foran en presentasjon på lerret. Fotografi. - Klikk for stort bildeMuseumsleder ved Narviksenteret, Ulf Eirik Torgersen, forteller om dramatiske tider under 2. verdenskrig. Line Jannik Skjelnes Narviksenteret formidler fortellingen om de norske polititroppene i Sverige, en beretning om 14.700 nordmenn som rømmer til Sverige og ofrer alt for å kjempe mot den tyske okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig.

Som en del av Den kulturelle skolesekken (DKS) besøkte Narviksenteret skolen vår, med forestillingen «Så sto vi der, på grensen». 

Fortellingen om de norske polititroppene i Sverige er en beretning om 14.700 nordmenn som rømmer til Sverige og ofrer alt for å kjempe mot den tyske okkupasjonsmakten. 

Elevene i 3ST og 3PÅB ble introdusert til polititroppenes virke under andre verdenskrig; bakgrunn for opprettelsen, enkeltpersoner og deres arbeidsoppgaver samt frigjøringen av Nord-Norge. De fikk også innsikt i skjebnen til tyske okkupanter som havnet i norsk fangenskap.

Historiene knyttes til faktiske hendelser gjennom bilder, dokumenter og gjenstander fra Narvik Krigsmuseums rikholdige og unike samling. 

(Kilde: Den kulturelle skolesekken)

Militært personell står foran et stort telt. Fotografi fra 2. verdenskrig. - Klikk for stort bilde Narviksenteret  

Til toppen