Praksisnær undervisning – Insekthotell i skolehagen

Barn står foran insekthotell. Fotografi. - Klikk for stort bilde Inger Kristin Hognestad Elevene på Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag (BUA) hadde mandag 23. mai besøk av 5-åringene fra Vasshaug barnehage hvor de sammen lagde insekthotell til skolens hage.

Elevene har over tid jobbet med didaktisk planlegging i flere fag, hvor de skulle ende opp med å gjennomføre et opplegg for 5-åringene der produktet skulle være insekthotell. Elevene har i løpet av prosjektet vært på besøk i barnehagen og på tur i fjæra sammen med barna.

Prosjektets hensikt var å tilrettelegge for en praksisnær undervisning hvor pedagogisk arbeid ble utøvd i praksis, med et fokus på det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling fra fagfornyelsen. Prosjektet hadde også til hensikt å motivere og inspirere elevene, samt gi erfaring til å bruke naturen som en del av fremtidig pedagogisk arbeid etter endt skolegang. Videre var en målsetting å skape en gøy aktivitet som kan være med på å dyrke interesse og glede for å verne om naturens mangfold blant barna.

Tilbakemeldingene fra både elevene og barnehagen har vært svært positive og vi satser på et videre samarbeid mellom Sjøvegan vgs og Vasshaug barnehage.

Sjøvegan vgs har et fokus på praksisnær undervisning, hvor undervisningen føles ektefølt og relevant for videre praksis. Skolehagen er et område som er tilgjengelig som en alternativ undervisningsarena, og er et tiltak for skolens miljøtårnsertifisering, fagfornyelsen og elevens trivsel.