Programmere Arduino

Gutt sitter ved et bord og monterer elektronikk. Foto. - Klikk for stort bilde Gulli Hanne Ovesen  Her lærer elevene å bruke programmering til å løse praktiske utfordringer.

Informasjonsteknologi og medieproduksjon (IM) er et nytt utdanningstilbud ved Sjøvegan videregående skole, som blant annet gir opplæring innen kommunikasjon og markedsføring, foto, film og grafisk design samt IT-sikkerhet og programmering.

Et av kompetansemålene for programfaget «Konseptutvikling og programmering» er at elevene skal kunne bruke programmering til å løse praktiske utfordringer. Her om dagen lærte elevene å programmere Arduino.

Arduino er en liten «datamaskin» som kan registrere og styre fysiske omgivelser og komponenter ved at man kobler den til ulike sensorer. Du kan lese mer om hva Arduino er i denne lenken (Wikipedia).

Bildene i artikkelen viser hvordan elevene har koblet sammen diodene og programmet slik at lysene lyser i en bestemt sekvens.

(Klikk på bildene under for å se dem i større utgave)

Gutt og jente sitter ved et bord og monterer elektronikk. Foto. - Klikk for stort bilde
Nærbilde av fingrer som monterer elektronikk. Foto. - Klikk for stort bilde
Nærbilde av elektronisk diode som lyser. Foto. - Klikk for stort bilde