Skoledebatt og skolevalg 2021

Flere personer sitter i en sal og hører på en valgdebatt - Klikk for stort bildeEngasjerte ungdomspolitikere i full aksjon under skoledebatten. Inger Kristin Hognestad Engasjerte ungdomspolitikere bidro til en interessant debatt, hvor hovedtemaene dreide seg om helse og utdanning.

Av smittevernhensyn ble debatten lagt til Salangshallen, med start klokken 09:00 onsdag 1. september. Hovedtemaene omhandlet helse og utdanning. Alle debattantene engasjerte seg og var ivrige på å ta ordet. Mange kom med gode argumenter, og alle holdt seg saklige.

Siden debatten ble lagt til Salangshallen, ble dermed hele skolekantina tatt i bruk til valgtorg etter debatten. Her så man mange engasjerte ungdommer som gikk rundt og pratet med ungdomspolitikerne.

Ungdomspolitikerne som deltok var fornøyd med gjennomføringen og kom med ros til politikkelevene, som stod for rigging og gjennomføring av årets skoledebatt ved SVS.

Under valget hadde vi en oppslutning på 55,2%. Den lave oppmøteprosenten skyldes at flere elever var borte siden de enten var i karantene eller at de var syke og ventet på testsvar. I tillegg var noen elever ute i praksis hos bedrifter og hadde dermed ikke skoledag da.

Se valgresultatet lengre ned i artikkelen.

Resultatet fra skolevalget ved Sjøvegan vgs 2021: