Skolestart 2021/2022 - velkommen til Sjøvegan videregående skole

Fem smilende, unge mennesker sitter og ser mot fotografen. Fotografi. - Klikk for stort bilde Unsplash.com  Vi gleder oss til å møte deg som har tatt i mot skoleplass, og ønsker deg hjertelig velkommen til et spennende skoleår!

Frammøte mandag 23. august 08:30. Dersom du benytter skoleskyss finner du nærmere informasjon om avgangstider på www.tromskortet.no. Skoledagen er fra 08:30 - 15:30 hver dag unntatt fredag. Fredager slutter alle elever 12:15. Skoleskyssen er tilpasset disse klokkeslettene.

På grunn av koronaviruset planlegges det for en annen skolestart. Opplæringen organiseres etter en trafikklysmodell, og i samråd med nasjonale anbefalinger og smittevernoverlege planlegges skolestart på grønt nivå. Dette kan fort endre seg, og skolen har planer som gjør at vi raskt kan endre tiltaksnivå. Grønt nivå tilsier vanlig organisering av klasser og skolehverdag, og normalt renhold. Vi skal imidlertid fortsette med å god håndhygiene og unngå håndhilsning og klemming. Ansatte og elever skal fortsatt holde seg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer. Videre vil skolehverdagen organiseres slik at det unngås trengsel og store forsamlinger.

Korona-informasjon om skolehverdagen (ekstern lenke til UDir)

Nødvendige smittevernhensyn får noen konsekvenser for første skoledag. Vanligvis har skolen felles velkomst og markering av skolestart i kantina. I år møter elevene direkte på sine respektive klasserom. Nærværsteam, lærere og ledelse vil være til stede ved hovedinngangen og ta imot elever fra 08:00, og gi beskjed om hvilket klasserom du skal møte på.

Har du vært på reise i «rødt land» må du følge karantenereglene før du møter på skolen. Det er viktig at du melder fra til skolen dersom du ikke kan møte første skoledag!

Skoleruta

Skoleruta for skoleåret 2021 - 2022 finner du her

Skoleskyss

Elever som bor mer enn 6 km fra skolen har rett til fri skoleskyss. Elever som ikke har søkt skoleskyss, må ta kontakt med skolekontoret snarest mulig for å registrere søknad.
Informasjon om skoleskyss i Troms

Dersom du ikke har busskort må du selv legge ut for bussbilletten din. Busskort for nye elever utleveres på skolekontoret, tidligere elever benytter busskort fra i fjor.

Læremateriell

Alle elever får låne lærebøker gratis på skolen. Det er obligatorisk PC-ordning ved de videregående skolene i Troms.  Elevene oppfordres til å bruke sin egen pc, men for de som ikke kan eller ønsker å bruke sin private pc, kan man benytte seg av fylkets innkjøpsavtale.

Informasjon om elev-PC

Stipend og lån

Søkes elektronisk på www.lanekassen.no. Elever som bor hjemmefra, kan ha rett til borteboerstipend. Alle elever i videregående opplæring kan søke om utstyrsstipend fra Lånekassa.

Hybel

Skolen har ikke internat, men får av og til henvendelser fra huseiere som ønsker å leie ut. Skolekontoret kan derfor kontaktes dersom du ønsker hjelp til å finne hybel. Se også denne Facebook-gruppen for hus/hybel til leie i Salangen

Kantine

Skolens kantine har åpent mellom 10:00 - 14:00. Her kan du kjøpe både kalde og varme retter. Det serveres også skolefrokost mandag - tirsdag og torsdag -fredag. Onsdager serveres det varmrett i lunsjen.

Betydningen av oppmøte fra første skoledag

For å beholde skoleplassen er det svært viktig å møte på skolen første skoledag. Skulle det likevel være slik at noen er forhindret fra å møte til skolestart, er det viktig at skolen får melding om dette på forhånd slik at skoleplassen ikke går tapt. Telefonnummeret til sentralbordet er 77 78 95 00.

Foreldremøte

Det inviteres til foreldremøte for elever på Vg1 og Vg2 torsdag 9. september 18:30 - 20:30. Nærmere informasjon og invitasjon kommer på skolens hjemmeside www.sjovegan.vgs.no.

Utlån

Alle elever i videregående skole får tilbud om gratis læremidler. Fyll ut og lever skjemaet på skolen snarest.
Utlån fra SVS - regler og økonomisk ansvar (PDF, 126 kB)

Elevopplysninger

Vi ber om at alle elever fyller ut skjemaet nedenfor.

Er det ellers noe du lurer på i forbindelse med skolestart som du ønsker svar på før skolen starter, kan du ringe skolens sentralbord 77 78 95 00 eller ta kontakt på e-post sjovegan.vgs@tffk.no.

Vel møtt til et nytt skoleår!

Kjell Arne Giske