Skoletur til Storhaugen

Mange mennesker er på tur i åpent fjellterreng - Klikk for stort bilde Inger Kristin Hognestad I samarbeid med Sør-Troms Museum var flere klasser tilstede på Storhaugen mandag 7. september.

En mann står og snakker ute - Klikk for stort bilde Inger Kristin Hognestad Konservator Jan-Ivar Trones fortalte om industrihistorien her i Salangen. Salangsverket og Storhaugen stod sentralt. Trones fortalte om de funn museet har foretatt og ga elevene kunnskap om hvordan livet og driften var fra 1905 til 1912. Han kunne også fortelle hva som skjedde med utstyret etter nedleggelsen av jernmalmdriften på Storhaugen og Salangsverket. De 100 elevene, og deres lærere, som deltok fikk innsikt i og kunnskap om industrieventyret i Salangen på begynnelsen av forrige århundre.