Status Covid-19

Nærbilde av coronavirus. Fotografi. - Klikk for stort bildeSkolen fikk onsdag 22. september sine første tilfeller hvor noen elever har positiv covid-19 test.
Elevgruppa og lærere i den aktuelle klassen har tatt hurtigtest, og tar testen på nytt lørdag og mandag morgen.

Vi har hatt nært samarbeid med lokale helsemyndigheter, og det er helsetjenesten som beslutter nødvendige tiltak og definerer hvem som er nærkontakter til de som er syke. Vi har ingen signaler pr i dag som peker i retning av endring av tiltaksnivå, og dersom det skal gjøres endringer besluttes det av smittevernoverlege.

Det betyr at undervisningen går som normalt. Men det er all grunn til å minne hverandre om at verken ansatte eller elever skal møte på jobb/skole dersom de har nyoppståtte luftveissymptomer eller kjenner på sykdomsfølelse. Uvaksinerte oppfordres til å la seg vaksinere fortest mulig.

Retningslinjer for elever som er nærkontakter er at de kan teste seg i stedet for å gå i karantene. Nærmere informasjon om koronatiltak i skolen finner du her.

Regjeringen vedtok i august å forlenge unntakene fra fraværsreglene ut september. De har ennå ikke kommet med en beslutning hva som skjer etter
30. september, som jo er nært forestående. Smittetrykket blant vgs-ungdom i vår landsdel er imidlertid høyt for tiden, og vi får håpe myndighetene tar høyde for det.