Startskudd for årets pepperkakeprosjekt

Mange personer lager tårn av sammenbrettet papir i et klasserom. - Klikk for stort bildeElever i full gang med papirtårnbygging. Ellen S. Bertheussen

Startskuddet er satt for GRO3 og 1HOAs samarbeidsprosjekt om pepperkakebygg til årets Pepperkakelandsby.

I år som i fjor skal to klasser på tvers av skoleslag samarbeide om konstruksjon av pepperkakehus til Sjøvegans Pepperkakelandsby. Planen i år er to hus - ett inspirert fra byggverk utenlands og ett fra byggverk innenlands - med en bro mellom de to. Dette krever både planlegging og samarbeid.

Da hjelper det å først bli kjent med de man skal være sammen med. Som bildene viser, har 1HOA og GRO3 gjennomført ulike kommunikasjons- og samarbeidsøvelser. Først skulle de finne alle brikkene til et puslespill, som var godt og finurlig gjemt rundt omkring i klasserommet. Dette skapte mye latter og engasjement, sier faglærer Ellen S. Bertheussen. Etterpå skulle de frakte en kopp gjennom stafettlek ved hjelp av en ballong som de måtte blåse opp inni koppen, før økta ble avrundet med tårnbygging - kun ved bruk av papir. Resultatet kan dere se nedenfor. Imponerende!