Studiespesialisering

Elev som sitter og noterer. Smiler og ser inn i kamera. - Klikk for stort bilde Pixabay

Vil du oppnå generell studiekompetanse og ta høyere utdanning på universitet eller høyskole? Da kan studiespesialisering passe for deg. Du velger fordypning innen realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Hvorfor velge studiespesialisering?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om studiespesialisering på vilbli.no

Hvorfor velge Sjøvegan videregående skole?

Sjøvegan vgs – en UNIK skole for UNIKE elever!

Utfordrende

Vi som jobber ved SVS er ambisiøse på elevenes vegne og gir de utfordringer og mål å strekke seg etter. Samtidig skal vi ta hensyn til elevenes ulike forutsetninger og progresjon, slik at alle elever kan oppleve glede ed å mestre og å nå sine mål.

Nysgjerrig

For å skape motiverte elever må de ha lyst til å lære. Vitebegjærlige elever gir mer motiverte elever, som er mer utholdende både i medgang og motgang og viser evne til å arbeide målrettet. Derfor er det å pirre nysgjerrigheten i læringsarbeidet vesentlig.

Inkluderende

Alle elever ved SVS skal kjenne seg velkommen og inkludert i læringsfellesskapet. God inkludering gir trygge elever som igjen gir god læring. Så lenge hver elev gjør sitt beste er det godt nok.

Kreativ

Skolen skal preges av et læringsmiljø som stimulerer elevenes kreativitet og nyskapende evner. Gjennom skoledagen skal elevene få mulighet til å bruke sine skapende evner gjennom ulike aktiviteter og uttrykksformer.

Søk skoleplass

Fag og timefordeling

Oppbygging Studiespesialisering

I tillegg tilbyr skolen Samisk på alle nivå som fjernundervisning.

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.

Inger Kristin Hognestad
Ass. rektor/avdelingsleder